top of page
  • Foto van schrijverKaats Coaching

5 oefeningen voor gespierdere benen

Mannen... laten we eerlijk zijn. Borst, schouders en armen trainen is gewoon tof. Maar het tijdperk dat benen trainen werd overgeslagen is wel een beetje voorbij he? #neverskiplegday Dus zoek je lekkerste korte sportbroek op, stel een power playlist samen op Spotify en reserveer je tijdsslot want we gaan benen trainen. Vandaag deel ik 5 oefeningen voor je benen met je.Romanian deadlift

De conventional deadlift is een populaire oefening die door diverse doelen perfect is om te programmeren. Maar als het jou gaat om de ontwikkeling van je hamstrings en billen dan wil je de Romanian deadlift doen. Een deadlift die minder diep gaat en waarbij je minder je knieën gebruikt. Hierdoor komt de belasting voornamelijk op de billen en hamstrings te liggen.


Unilateral leg press

De leg press is een lekkere oefening voor de bovenbenen. 1 nadeel? Je hebt hem qua gewicht zo snel uitgespeeld. Maar heb jij deze wel eens met 1 been proberen te doen? Deze 1 benige variant zorgt voor maximale stimulatie van de bovenbeen spieren en daarbij komt het voordeel dat je deze met de helft van het oorspronkelijke gewicht wat je wegdrukte met 2 benen moet gaan doen. Hierdoor kan je qua verhogen van gewicht weer even voor uit.


Suspension hamstring curls

Wie denkt dat trainen met lichaamsgewicht geen zoden aan de dijk zet heeft deze oefening nog niet gedaan. Als je deze technisch juist uitvoert worden de hamstrings maximaal gestimuleerd en dat ga je voelen! Deze oefening kan je zwaarder maken door een gewicht of sandbag op je benen te leggen. Tip: Hou deze wel vast anders krijg je deze bij explosieve uitvoering in je gezicht.


Unilateral leg extension

Je hebt misschien al door dat ik fan ben van unilaterale oefeningen (lees: oefeningen met 1 been of 1 arm). Dit komt omdat dit een gunstig effect heeft op spiergroei. Daarnaast kan je wanneer je maar een been gebruikt niet met je sterke been je minder sterke been ondersteunen. Hierdoor worden verschillen in kracht per kant minder tot ze uiteindelijk verdwijnen.


Unilateral calfraise in de legpress machine

Een voordeel van een calf raise uitvoeren op de legpress is A. dat je zit en niet met je heup heen en weer kan wiegen om zo momentum te maken en te smokkelen en B. Je constant dezelfde spanning op de te trainen spier, in dit geval uit, ervaart waardoor de spier wederom optimaal gestimuleerd wordt. En dat betekent groeien!


Succes!

40 weergaven
schild-monochrome-white.png

Online Coaching

Training | Voeding | Lifestyle

bottom of page