top of page
  • Kaats Coaching

5 oefeningen voor je armen en schouders die je met huis tuin en keuken spullen kunt doen


In dit artikel heb ik je 5 uitdagende been en bil oefeningen laten zien die je zonder fitness materiaal thuis kunt uitvoeren. Deze keer doen we 5 oefeningen voor de armen en schouders met huis tuin en keuken spullen om de oefeningen uitdagend te maken.

1. Unilateral backpack overhead press

Je kan zelf gewicht toevoegen aan de rugtas zoals flessen water of pakken rijst.


2. Waterbottle lateral raise

Je kan starten met flessen die voor een deel gevuld zijn en ze elke training steeds iets meer vullen. Wordt dit te licht? Dan kan je ook een rugtas gebruiken en dan voer je de oefening arm voor arm uit.


3. Backpack bicep curl

Deze kun je wederom verzwaren door de rugzak zwaarder te maken. Of door de rugzak slechts met een arm vast te houden. Je doet dan de oefening arm voor arm.


4. Unilateral waterbottle overhead extension


Ook bij deze oefening kan je de oefening verzwaren door de fles verder te vullen. Hierna kan je een rugzak gebruiken met twee armen tegelijk. Wanneer dit te licht wordt kun je terug overgaan op een arm.


5. Waterbottle hammer curl

Wanneer een volledig gevulde fles niet zwaar genoeg is kan je de rugtas gebruiken met twee armen tegelijk. Wanneer deze gevuld niet meer zwaar genoeg is kan je de rugzak gebruiken arm voor arm. Hou er bij deze oefening goed rekening mee dat je duimen naar boven wijzen.


Tot slot

Deze oefeningen zijn hoop ik een goede aanvulling op jouw thuis training schema. Train jij niet thuis maar zou je hier graag mee willen beginnen? Ik help je graag. Kijk eens bij aanbod wat ik voor je kan betekenen.

127 weergaven
schild-monochrome-white.png

Online Coaching

Training | Voeding | Lifestyle

bottom of page