top of page
  • Foto van schrijverKaats Coaching

Fit worden in de lock down


“Ik pak het begin 2021 wel weer op.” Is een veel gehoorde uitspraak als reactie op het aankomen van enkele tot vele Corona kilo’s. Niet zo gek ook… want afgelopen jaar hebben we in lock-down gezeten of was sporten enkel mogelijk met behoorlijk wat restricties. Hoe zit dat voor jou? En hoe gaat dat “oppakken in 2021” je af? Inmiddels naderen we het einde van het eerste kwartaal van 2021 en zitten we vol in lock-down, nemen de besmettingen weer toe en verloopt het vaccineren niet geheel volgens schema. Wat betekent dit voor jou en het werken aan een fitte lifestyle? Ga je dit weer 5kg, pardon ik bedoel een jaar, vooruitschuiven? Of kijk jij naar de mogelijkheden die er wel zijn? Want mogelijkheden zijn er zeker! Ik heb er 4 voor je op een rij gezet:


Personal training

Gelukkig mag personal training buiten plaatsvinden. Veel studio’s hebben hiervoor een buiten ruimte ingericht waar jij terecht kan voor een individuele op jou afgestemde training. Het voordeel hiervan is dat je hierbij een stok achter de deur hebt. Het is in deze periode heel makkelijk om lekker op de bank te blijven zitten. Maar als jij een afspraak met je trainer hebt weet je dat deze op je wacht waardoor je toch gaat en uiteindelijk blij met jezelf bent dat je bent geweest.


Bootcamp

Ook Bootcamp mag in de buitenlucht onder bepaalde regels plaatsvinden. Met een beetje creativiteit is Bootcamp in deze periode een perfecte volwaardige training.


Fitness park

Als ik de fitness trends mag geloven gaat “buiten trainen” de trend van 2021 worden. Niet zo gek ook als je verder niet heel veel indoor opties hebt… Maar dat biedt wel kansen. Steeds meer gemeentes plaatsen tegenwoordig fitness parkjes waar je kunt trainen. Weet je hier niet waar je moet beginnen? Dat geeft niet. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en kan bijvoorbeeld aan de slag gaan met een op maat gemaakt fitness schema. Dit vraagt om iets meer discipline dan bij personal training of bootcamp. Maar als jij deze discipline hebt kan je dit jaar mooie resultaten neerzetten.


Thuis trainen

Webwinkels voor fitness artikelen draaien overuren en op Marktplaats zijn je oude gewichten ineens goud waard! Niet zo gek ook want steeds meer mensen kiezen ervoor wat fitness materialen te kopen voor thuis gebruik. Je weet immers niet wanneer de lock-down eindigt en of dit de laatste is…

Met wat fitness materialen thuis en/of een gezonde dosis creativiteit zijn er ook thuis mooie resultaten te behalen. Met online coaching bijvoorbeeld heb jij je personal trainer in je broekzak en werk je samen op het gebied van voeding, lifestyle en training aan je doelen. En als de regels veranderen en je kunt weer naar de gym? Dan veranderd je programma gewoon mee.


Tot slot

Zoals je kunt lezen zijn er echt voldoende mogelijkheden om aan de fitste versie van jezelf te werken en is het niet nodig om dit uit te stellen tot 2022. Als je iets wilt bereiken moet je er voor gaan! Je weet immers nooit hoe de situatie er in de nabije toekomst uitziet. Deze situatie kun jij niet veranderen. Hoe je er mee omgaat echter wel. Pak je kans!

39 weergaven
schild-monochrome-white.png

Online Coaching

Training | Voeding | Lifestyle

bottom of page