top of page
  • Kaats Coaching

Waarom ik iedereen die nu thuis zit aanraad een ochtend wandeling te makenHet is niet niks die lock-down. Terwijl je nu mega brak achter je desk op werk hoort te zitten na een buitensporig leuke Konings-nacht en/of dag zit je thuis te werken na een wel gezellig middagje in de achtertuin. Door de lock-down kunnen en mogen we minder dingen ondernemen. En dat heeft ook zijn effect op onze fysieke en mentale gesteldheid. De media rept over “corona kilo’s” en dat je moet uitkijken voor een “corona depressie”. En als ik een voorspelling mag doen dan verwacht ik dat er de komende tijd behoorlijk wat meldingen van rugpijn zullen ontstaan vanwege het vele stil zitten. Hoe zorg je ervoor dat jij fysiek en mentaal fit blijft? Ik heb een tip voor je die je makkelijk kan toepassen:


Doe een ochtend wandeling

Of je er nou een fitte en actieve lifestyle op nahoudt of niet een ding is zeker: Een wandeling door de natuur heeft veel voordelen ten opzichte van de hele dag binnen zitten:


- Je bent er even uit. En een wisselende omgeving is goed voor je mind set.

- Door een goed stuk te wandelen kom je aan je dagelijkse beweging wat goed is voor je. energiebalans, maar je houd ook je lichaam (voornamelijk onderlichaam) soepel.

- Het is bekend dat je in de natuur begeven een positief effect heeft op humeur en mind set.

- Door in de ochtend te lopen heb jij je beweging aan het begin van de dag al gehad en kan je met een leeg hoofd gefocust aan je dag beginnen.

- Door in de ochtend te lopen voorkom je dat je in de avond geen zin meer hebt en uiteindelijk niet gaat.

- Door in de ochtend te lopen voorkom je dat je massa’s mensen tegen komt en kan je, ik noem het maar even, “lock-down proof ” even je lijf in beweging brengen en mentaal tot rust komen.

- Daarnaast kom je in de ochtend nog wel eens verrassend mooie plaatjes tegen zoals bijgaande illustratie.


Droogtrainen en wandelen

Wist je dat wandelen een uitstekende manier is om aan je dagelijkse beweging te komen als je aan het droogtrainen bent? Dat komt omdat je wanneer je aan krachtraining doet jij je spieren wilt laten herstellen tussen je trainingssessies door. Intensieve sporten zoals hardlopen, kickboksen en noem maar op verstoren dit herstel. Wandelen is een niet intensieve belasting voor je spieren die het herstel van je krachtraining sessie niet tot nauwelijks verstoord.

52 weergaven
schild-monochrome-white.png

Online Coaching

Training | Voeding | Lifestyle

bottom of page