top of page
  • Kaats Coaching

Zelf Eiwit wraps maken


Eiwit wraps zijn een goede toevoeging aan je voedingspatroon als je er een actieve en sportieve lifestyle op nahoudt. Ze leveren 6 gram eiwitten per stuk, zijn laag in calorieën, super makkelijk te maken en ook nog eens goed te bewaren en mee te nemen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit mijn eigen geniale uitvinding is. Vorig jaar kwam dit recept (als je het al zo mag noemen) op mijn pad op binnen- en buitenlandse fitness gerelateerde Instagrams. De credits zijn dus absoluut niet voor mij maar ik hoop dat jij wel net zo van deze wraps kunt genieten als ik.


De wraps & bereiding

Ingrediënten & macro's


Per 2 wraps:

- 100 ml vloeibaar eiwit

- 20 gram tarwebloem

- Kruiden naar keuze


Kcal: 130 gram

Eiwitten: 12 gram

Koolhydraten: 15 gram

Vetten: 0 gram


Variaties

Afhankelijk van je kcal budget en macro behoefte kan je deze eiwitwraps beleggen met heerlijke combinaties zoals:

- Hummus + gegrilde groenten

- Tzatziki + kipfilet

- Carpaccio + sla


Ook kan je er in het kruiden van de wraps er voor kiezen om ze neutraal of zelfs zoet te laten smaken zodat je ook meer met zoete combinaties kan werken zoals:

- Meloen + gerookte kipfilet

- Huttekase + aardbei


De wraps vormen een goede basis en zijn in tegenstelling tot normale wraps geen calorie- en koolhydraat bom. Hoe calorie rijk je de wraps maakt is geheel aan jou. Je kan de wraps 2 dagen in de koelkast bewaren en ze zijn prima in te vriezen. Probeer het eens uit! Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

133 weergaven
schild-monochrome-white.png

Online Coaching

Training | Voeding | Lifestyle

bottom of page